• Verzending NL | BE
 • Ophalen in Arkel
 • Nieuwste producten
 • Scherpe prijzen
 • 085 130 54 77
lawine airbag huren

Lawine Airbag uitgelicht


Het najaar met de winter staat weer voor de deur. Dit betekend dat vele wintersporters weer hun ski-vakantie gaan voorbereiden en boeken. In deze blog lichten we uit waarom een lawine airbag van levens belang kan zijn bij het off-piste skiën. Sportrental is gespecialiseerd in het verhuren van lawine safety materiaal voor de wintersporter.

lawine-airbag-huren
Ieder jaar wordt het off-piste skiën steeds populairder. Maar wat is off-piste skiën? Alles naast de normale piste (zelfs 1 meter) is off-piste! Dit betekend dat hier de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Het is daarom belangrijk dat je voldoende kennis hebt en uiteraard het juiste materiaal om off-piste te gaan. Bij Sportrental verhuren we hiervoor naast de lawine pieperset ook lawine airbags. Deze airbags vergroten de veiligheid tijdens het off-piste skiën enorm. Een lawine airbag bestaat uit een rugzak met daarin een luchtkamer die wordt opgeblazen door een perslucht patroon. De airbags worden opgeblazen wanneer de hendel aan de voorzijde van de airbag wordt aangetrokken. Bij Sportrental verhuren we lawine airbags van het merk Arva. Eén van de voordelen van deze airbags is dat de luchtkamer bestaat uit 2 compartimenten. Mocht er dus 1 luchtkamer stuk gaan tijdens een lawine dan heb je nog altijd 1 luchtkamer die voor drijfvermogen kan zorgen. Het hele idee van een lawine airbag is namelijk dat je op de sneeuw van de lawine ‘blijft drijven’ in plaats van dat je eronder bedolven raakt.
Vliegen met een lawine airbag Als je gaat gaat vliegen met een lawine airbag is dat geen probleem. Zorg er wel voor dat je de cylinder uit de rugzak haalt. Je kan er eventueel een briefje bijvoegen waarin je duidelijk maakt waarvoor de materialen bedoeld zijn. In de praktijk hebben wij hier zelf nog geen enkel probleem mee gehad.

Voordelen van lawine materiaal huren bij Sportrental

 1. Huur voor een fractie van de nieuwprijs
 2. Altijd het nieuwste materiaal
 3. Rechtstreeks verzonden met pakketpost
 4. Track en tracé code
 5. Gratis retourneren met het meegeleverde retourlabel
 6. Na afspraak ook zelf af te halen
 7. Huren voor een fractie van de nieuwprijs
 8. Zowel lawine airbags als lawine piepers te huur

Arva Reactor Video