• Verzending NL | BE
  • Ophalen in Arkel
  • Nieuwste producten
  • Scherpe prijzen
  • 085 130 54 77

Moet ik een harde fietskoffer of een zachte fietskoffer huren?

Bij Sportrental verhuren we zowel zachte als harde fietskoffers. Na 4 jaar ervaring in het verhuren van fietskoffers weten wij exact wat er nodig is voor een goede fietskoffer. Er is niet een eenduidig antwoord op welke fietskoffer het beste is. Dit is namelijk van vele factoren afhankelijk. 

  1. Soort fiets. Neem je een racefiets, tijdritfiets, mountainbike of misschien zelfs een bmx fiets mee? Vervolgens is het van belang of je fiets snelspanners of steekassen heeft. Ook hiervoor zijn weer verschillende fietskoffers geschikt.
  2. Gewicht. De vliegtuigmaatschapijen hanteren verschillende regels voor het meenemen van een fietskoffer. Zo kan het zijn dat je bij de ene vliegtuigmaatschappij een fietskoffer van 32 kg mee mag nemen maar bij de andere vliegtuigmaatschappij maar 23 kg.
  3. Ruimte. Als je op weg naar het vliegveld weinig ruimte in de auto hebt of als je in het land van bestemming nog verder reist moet je rekening houden met de ruimte die de fietskoffers innemen. Zachte fietskoffers zijn namelijk opvouwbaar. De harde Elite fietskoffer is dat niet.
  4. Bescherming. Over het algemeen wordt er voorzichtig omgegaan met fietskoffers op het vliegveld. Helaas is dit niet altijd het geval. Als je voor de allerbeste bescherming wilt gaan moet je voor een harde fietskoffer kiezen. Echter zijn de zachte fietskoffers ook speciaal gemaakt om je geliefde fiets veilig mee het vliegtuig in te nemen. Deze kunnen dus zeker tegen een stootje!
  5. Inpakken. Bij Sportrental zijn zachte fietskoffers veruit het populairst. Dit komt voornamelijk doordat ze een stuk makkelijker in te pakken zijn dan harde fietskoffers. Daarnaast zijn ze een stuk lichter in gewicht dan een harde fietskoffer. Alle fietskoffers van Sportrental worden geleverd met handig stappenplan voor het inpakken.

Als je vragen hebt over welke fietskoffer het beste bij jou past horen wij dat graag! Wij geven graag het juiste advies waardoor je de beste fietskoffer kan reserveren.

Telefoonnummer:   085 1305477
Emailadres: info@sportrental.nl

Sportrental verhuurt fietskoffers van verschillende merken. Deze kunnen eenvoudig online worden gereserveerd. Vervolgens worden de fietskoffers met Post NL rechtstreeks naar je gewenste adres verzonden. Na afloop kan de gehuurde fietskoffer eenvoudig retour worden gestuurd met het meegeleverde retourlabel.